Glutenfria kolabarsKrispig kakbotten, seg kola och len choklad gör den här godbiten till en kombination mellan godis och kaka. Receptet är naturligt glutenfritt och även mjölkfritt/veganskt och du väljer mjölkfria mejerialternativ.
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
Botten:
Arbeta ihop ingredienserna till botten i en bunke.
Tryck ut degen i en ugnsform som är ca 20×30 cm stor klädd med bakplåtspapper. 10x6 cm
Grädda i ca 20 minuter på 175 grader.
Kolafyllning:
Sjud ingredienserna till kolafyllningen i en tjockbottnad kastrull på medelvärme. Smeten ska bli ca 110 grader, rör om då och då. Gör gärna ett kulprov.
Fördela kolasmeten över kakbotten och ställ i kylen.
Chokladtopping:
Bred sedan ut smält chokladen över den kalla kolafyllningen. Toppa med flingsalt.
Låt kakan stelna i kylen och skär sedan upp den i bitar.
Förvara bitarna svalt men ta gärna fram dem ca 20 minuter innan servering.