Go Back

Påskmuffins

Anna Winér
Glutenfria påskmuffins
Chokladmuffins med en morot av färgad grädde i är ett enkelt påhitt till påsk. Muffinsen är glutenfria, utan tillsatt socker samt veganska om du väljer mjölkfria mejeriprodukter och sötning som ersätter socker 1:1.
Cook Time 30 minutes
Cuisine Annas Mjukismix
Servings 8 muffins

Ingredients
  

  • 75 g smör*
  • 1 dl socker*
  • 1,25 dl mjölk*
  • 110 g Annas mjukismix
  • 0,25 dl kakao

Dekoration:

  • grädde*
  • orange livsmedelsfärg
  • marsipan*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instructions
 

  • Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en tjock smet med en stavmixer.
  • Fördela smeten muffinsformar.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. Håll uppsikt och känn med en sticka.
  • Låt svalna på galler.

Dekoration:

  • Vispa grädde med orange livsmedelsfärg.
  • Gröp ur muffinsen och spritsa i grädden. Toppa med grön marsipan som stjälk på moroten.
Keyword Mjuka kakor, mjukakakor, Utan vitt socker, Vegan, Veganskt