Go Back

Pepparkaksmuffins med topping

Anna Winér
Glutenfria pepparkaksmuffins på 30 minuter
Med Annas mjukismix bakar du enkelt de här söta pepparkaksmuffinsen. Muffinsen är glutenfria, äggfria och utan tillsatt socker. Välj mjölkfritt smör och sötning som ersätter socker 1:1.
Tillagningstid 30 minuter
Kök Annas Mjukismix
Portioner 8 muffins

Ingredienser
  

  • 75 g smör*
  • 1 dl socker*
  • 1,25 dl mjölk*
  • 110 g Annas mjukismix
  • 1 msk pepparkakskrydda

Topping:

  • grädde*
  • kakao
  • godis*
  • salta kringlor (glutenfria)

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner
 

  • Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en tjock smet med en stavmixer.
  • Fördela smeten i muffinsformar.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. Håll uppsikt och känn med en sticka.
  • Låt svalna på galler.

Topping:

  • Vispa grädde med kakao att toppa muffinsen med. Fäst sedan lite chokladgodis och salta kringlor som ögon, nos och horn.
Keyword Glutenfritt, Mjuka kakor, mjukakakor, Utan vitt socker, Vegan, Veganskt