Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Pizzabullar
Anna Winér
Glutenfria och enkla pizzabullar
Picknick eller snabbt mellanmål? Då är räddningen ett gäng pizzabullar! Toppa med familjens favoritingredienser och de kommer snabbt bli nya favoriter. Receptet är naturligt glutenfritt och växtbaserat.
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Tillagningstid
2
timmar
t
Kök
Annas Basmix
Portioner
16
bullar
Ingredienser
100
g
smält smör*
3,25
dl
vatten
40
g
jäst
4
tsk
psylliumhusk
(13 g)
1,5
tsk
salt
350
g
Annas basmix
*Välj växtbaserat eller klassiskt smör efter behov.
Instruktioner
Värm smör och vatten till 37 grader och häll upp i en bunke.
Lös upp jästen i vätskan.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt även dem i vätskan.
Arbeta degen med degkrokar i 5 minuter.
Olja in händerna och arbetsbänken. Kavla/tryck ut degen till en rektangel.
Bred på valfri fyllning. Rulla ihop och skär i bitar.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under plastfolie och bakduk i ca 80 minuter.
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
Keyword
Glutenfritt, mellanmål, mellis, Veganskt