Go Back

Potatisbullar

Anna Winér
Enkla och snabba potatisbullar
Pantofflor (som jag även kallar dessa matiga "plättarna" med potatismos) är en perfekt rätt att göra när du har överbliven kokt potatis i kylen. Receptet är glutenfritt, veganskt och utan tillsatt socker.
Tillagningstid 30 minuter
Kök Annas Mellismix
Portioner 30 potatisbullar

Ingredienser
  

  • 1,25 kg kokt fast potatis
  • 50 g Annas mellismix
  • 2 dl vatten
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner
 

  • Mosa den kokta potatisen i en skål.
  • Vispa samman mjölmixen med vatten till en slät smet. Blanda smeten med den mosade potatisen och smaka av med kryddor.
  • Stek ca 30 potatisbullar av smeten i en stekpanna med matfett i 5–6 minuter.
Keyword Glutenfritt, mellanmål, Plättar, Utan vitt socker