Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Rabarberpaj
Anna Winér
Glutenfri smulpaj med rabarber
Receptet på en härligt sötsyrlig paj med rabarber och smuldeg kommer här! Pajen är naturligt glutenfri samt utan tillsatt socker och vegansk om du väljer mjölkfritt matfett och sötning i ströform.
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Tillagningstid
30
minuter
minuter
Kök
Annas Basmix
Portioner
6
port
Ingredienser
Smuldeg:
175
g
Annas basmix
2
msk
socker*
100
g
smör*
Fyllning:
ca. 5
dl
rabarberbitar
0,5
dl
socker*
1,5
msk
potatismjöl
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
Smuldeg:
Arbeta ihop ingredienserna till smuldegen i en matberedare eller för hand.
Fyllning:
Blanda rabarberbitar med socker och potatismjöl.
Fördela fyllningen i en ugnsfast form, eller flera små portionsformar.
Smula degen över.
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Gör du portionspajer som på bilden blir tiden ca 10 minuter.