Go Back

Rocky road -kladdkaka

Anna Winér
Glutenfri kladdkaka med godistopping
Det här läckra receptet ger dig en kombo mellan kladdkaka och rocky road! Kladdkakan är glutenfri samt vegansk och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserat smör samt sockerfri sötning som ersätter socker 1:1. Välj även sockerfritt/veganskt godis efter behov.
Tillagningstid 40 minuter
Kök Annas Basmix
Portioner 18 bitar

Ingredienser
  

  • 350 g smör*
  • 2,5 dl vatten
  • 7 dl socker*
  • 3 dl kakao
  • 350 g Annas basmix

Topping:

  • 250 g mini marshmallows*
  • 150 g nötter
  • 150 g chokladknappar*
  • 150 g delade kolor*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner
 

  • Smält smöret i en stor kastrull.
  • Stäng av värmen och rör i övriga ingredienser till en slät smet.
  • Klä en form som är ca 25,5x35,5 cm med bakplåtspapper. Häll sedan ner smeten i formen.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten och fast i kanterna.
  • Strö marshmallows, nötter, choklad och kolor över kakan.
  • Starta ugnens grillfunktion på högsta värmen och grädda kakan i ca 2 minuter. Håll uppsikt så att den inte bränns.
  • Ta ut och låt svalna i rumstemperatur. Låt sedan stå i kylskåp i ca 1-2 timmar innan servering.
Keyword Glutenfritt, Utan vitt socker, Vegan, Veganskt