Go Back

Saffranscookies med bär

Anna Winér
Glutenfria cookies med saffran, vit choklad och bär
Krispiga kanter och segmjuk mitt gör de här kakorna riktigt härliga! Cookiesen är dessutom både glutenfria samt veganska/mjölkfria och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Tillagningstid 40 minuter
Kök Annas Basmix
Portioner 42 cookies

Ingredienser
  

  • 220 g smör*
  • 2,75 dl socker*
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 krm saffran
  • 0,75 dl mjölk*
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 350 g Annas basmix
  • 50 g chokladknappar*
  • 20 torkade hallon

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner
 

  • Vispa smör, socker, salt och saffran till en fluffig smet.
  • Tillsätt grädden och vispa på hög hastighet tills det precis går ihop.
  • Blanda i basmixen blandat med bakpulver med en slickepott.
  • Forma ca 42 bollar och lägg på ett fat i kylen i minst 30 minuter.
  • Ta ut bollarna och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader.
  • Strö ut choklad och hallonbitar på kakorna medan de är varma och låt dem sedan svalna på plåtarna.
Keyword Glutenfritt, Småkakor, Utan vitt socker, Vegan, Veganskt