Go Back

Saffransscones

Anna Winér
Enkla scones på 4 ingredienser
Jul eller ej, saffransscones gör alla dagar lite extra lyxiga! Dessa skinande godingarna är både glutenfria, utan tillsatt socker och veganska om du väljer växtbaserat mafett.
Tillagningstid 30 minuter
Kök Annas Mellismix
Portioner 9 scones

Ingredienser
  

  • 70 g smör*
  • 350 g Annas mellismix
  • 1 nypa saffran
  • 2,5 dl vatten

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner
 

  • Finfördela matfettet i mjölmixen blandat med saffran.
  • Tillsätt lite vatten i taget och rör ihop tills du får en kladdig deg.
  • Forma degen till bollar med fuktade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något.
  • Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter, eller tills de har fått fin färg.
Keyword Glutenfritt, mellanmål