Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Saffransscones
Anna Winér
Enkla scones på 4 ingredienser
Jul eller ej, saffransscones gör alla dagar lite extra lyxiga! Dessa skinande godingarna är både glutenfria, utan tillsatt socker och veganska om du väljer växtbaserat mafett.
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Tillagningstid
30
minuter
minuter
Kök
Annas Mellismix
Portioner
9
scones
Ingredienser
70
g
smör*
350
g
Annas mellismix
1
nypa
saffran
2,5
dl
vatten
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
Finfördela matfettet i mjölmixen blandat med saffran.
Tillsätt lite vatten i taget och rör ihop tills du får en kladdig deg.
Forma degen till bollar med fuktade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något.
Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter, eller tills de har fått fin färg.
Keyword
Glutenfritt, mellanmål