Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Scones
Anna Winér
Glutenfria enkla scones
Scones bakar du snabbt och enkelt på 20 minuter! Dessa är både glutenfria och veganska om du väljer växtbaserad mjölk så som mandelmjölk, havremjölk eller sojamjölk.
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Kök
Annas Basmix
Portioner
12
scones
Ingredienser
350
g
Annas basmix
3
tsk
bakpulver
1
tsk
salt
75
g
smör*
2,75
dl
mjölk*
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Finfördela smöret i mjölblandningen.
Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en lös deg.
Klicka ut degen till 3 runda kakor, ca 15 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och skär två skåror i varje kaka som ett kors.
Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 12 minuter.
Keyword
Glutenfritt, mellanmål, Veganskt