Go Back

Semmelmuffins

Anna Winér
Glutenfria semmelmuffins på 30 minuter
Muffins med mandelmassa och grädde är ett snabbt och gott sätt att njuta av semlans klassiska smaker. Muffinsen är glutenfria och även veganska och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Tillagningstid 30 minuter
Kök Annas Mjukismix
Portioner 8 muffins

Ingredienser
  

  • 75 g smör*
  • 1 dl socker*
  • 1,25 dl mjölk*
  • 110 g Annas mjukismix

Fyllning:

  • Mandelmassa*
  • Grädde*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner
 

  • Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en tjock smet med en stavmixer.
  • Fördela smeten i muffinsformar.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. Håll uppsikt och känn med en sticka.
  • Låt svalna på galler.

Fyllning:

  • Skär av toppen på muffinsen och gröp ett hål i varje muffins. Fyll hålen med mandelmassa och toppa med grädde. Lägg slutligen på toppen igen!
Keyword Glutenfritt, Mjuka kakor, mjukakakor, Utan vitt socker, Vegan, Veganskt