Go Back

Tårtbotten med ägg

Vill du använda ägg (eller äggersättning) i din tårtbotten för att få den ännu luftigare kommer här ett smart recept!
Tillagningstid 40 minuter
Kök Annas Mjukismix
Portioner 8

Ingredienser
  

  • 9 msk äggvita*
  • 1,75 dl socker*
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 45 g Annas mjukismix

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov

Instruktioner
 

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Vispa rumstempererad äggvita med socker på högsta hastighet i ungefär 5-8 minuter.
  • Blanda mjölsorterna i en bunke och sikta sedan ner blandningen i den fluffiga äggsmeten.
  • Vänd om smeten med stora tag med en slickepott så att du bevarar luften i smeten.
  • Häll smeten i en klädd form som är ca 20 cm i diameter.
  • Grädda tårtbotten i ca 25-30 minuter i nedre delen av ugnen.
  • Låt tårtbotten svalna några minuter innan du stjälper upp den på ett galler.