Go Back
Skriv ut
Smaller
Normal
Larger
Tårtbotten med ägg
Vill du använda ägg (eller äggersättning) i din tårtbotten för att få den ännu luftigare kommer här ett smart recept!
Skriv ut receptet
Tillagningstid
40
minuter
minuter
Kök
Annas Mjukismix
Portioner
8
Ingredienser
9
msk
äggvita*
1,75
dl
socker*
0.75
dl
potatismjöl
45
g
Annas mjukismix
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Vispa rumstempererad äggvita med socker på högsta hastighet i ungefär 5-8 minuter.
Blanda mjölsorterna i en bunke och sikta sedan ner blandningen i den fluffiga äggsmeten.
Vänd om smeten med stora tag med en slickepott så att du bevarar luften i smeten.
Häll smeten i en klädd form som är ca 20 cm i diameter.
Grädda tårtbotten i ca 25-30 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt tårtbotten svalna några minuter innan du stjälper upp den på ett galler.