Go Back

Tropiska muffins

Anna Winér
Glutenfria muffins med frisk fyllning
De här muffinsen är fyllda med lemon curd och toppade med grädde, kokos och blåbär. En riktigt somrig och tropisk smakkombo! Muffinsen är glutenfria och även veganska och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Tillagningstid 30 minuter
Kök Annas Mjukismix
Portioner 8 muffins

Ingredienser
  

  • 75 g smör*
  • 1 dl socker*
  • 1,25 dl mjölk*
  • 110 g Annas mjukismix

Topping:

  • lemoncurd*
  • grädde*
  • kokos
  • blåbär

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner
 

  • Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en tjock smet med en stavmixer.
  • Fördela smeten muffinsformar.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. Håll uppsikt och känn med en sticka.
  • Låt svalna på galler.
  • Gröp ut muffinsen och fyll dem med lemon curd samt toppa dem med grädde, kokos och blåbär.
Keyword Glutenfritt, mjukakakor, Utan vitt socker, Vegan, Veganskt