Go Back

Vaniljsåsmuffins

Anna Winér
Enkla glutenfria muffins med fyllning
Fyll dina muffins med vaniljsås för att lyxa till dem! Du kan både göra egen sås eller köpa färdig. Muffinsen är glutenfria samt även veganska och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Tillagningstid 30 minuter
Kök Annas Mjukismix
Portioner 8 muffins

Ingredienser
  

  • 75 g smör*
  • 1 dl socker*
  • 1,25 dl mjölk*
  • 110 g Annas mjukismix
  • vaniljsås*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner
 

  • Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en tjock smet med en stavmixer.
  • Fördela smeten i muffinsformar.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. Håll uppsikt och känn med en sticka.
  • Låt svalna på galler.

Topping:

  • Gröp ut muffinsen och fyll dem med valfri vaniljsås.
Keyword Glutenfritt, Mjuka kakor, mjukakakor, Utan vitt socker, Vegan, Veganskt