
Saffransbullar med smörkräm
Ingredients
- 100 g smält smör*
- 0,75 dl sirap*
- 2,5 dl vatten
- 0,5 g saffran
- 40 g färsk jäst
- 13 g psylliumhusk
- 1,5 krm salt
- 350 g Annas basmix
Fyllning
- 75 g rumsvarmt smör*
- 0,5 dl socker*
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 msk potatismjöl
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Värm smör, sirap, vatten och saffran till 37 grader och häll upp i en bunke.
- Lös upp jästen i vätskan.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt även dem i vätskan.
- Arbeta degen med degkrokar i 5 minuter.
- Olja in händerna och arbetsbänken. Kavla/tryck ut degen till en rektangel.
- Blanda ihop fyllningen och bred den på degen. Forma degen till valfria bullar eller rulla ihop och skär i bitar som kanelbullar.
- Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under plastfolie och bakduk i ca 80 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
- Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Serveras ljumna.