Saffranscookies med bär
Glutenfria cookies med saffran, vit choklad och bärKrispiga kanter och segmjuk mitt gör de här kakorna riktigt härliga! Cookiesen är dessutom både glutenfria samt veganska/mjölkfria och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Servings 42 cookies
Ingredients
- 220 g smör*
- 2,75 dl socker*
- 0,5 tsk salt
- 1,5 krm saffran
- 0,75 dl mjölk*
- 1,5 tsk bakpulver
- 350 g Annas basmix
- 50 g chokladknappar*
- 20 torkade hallon
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Vispa smör, socker, salt och saffran till en fluffig smet.
- Tillsätt grädden och vispa på hög hastighet tills det precis går ihop.
- Blanda i basmixen blandat med bakpulver med en slickepott.
- Forma ca 42 bollar och lägg på ett fat i kylen i minst 30 minuter.
- Ta ut bollarna och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader.
- Strö ut choklad och hallonbitar på kakorna medan de är varma och låt dem sedan svalna på plåtarna.