
Semlor
Ingredients
- 30 g färsk blå jäst
- 60 g smör*
- 3 dl mjölk*
- 0,5 dl sirap*
- 1 msk psylliumhusk
- 1 tsk stött kardemumma
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk hjorthornssalt
- 350 g Annas basmix
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Smula ner jästen i en degbunke.
- Värm smör, mjölk och sirap till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål innan du tillsätter dem i vätskan.
- Arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter.
- Forma degen till 9 släta bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Täck med plastfolie och bakduk och låt jäsa i minst 1 timme.
- Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 8-10 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.