
Semmelkrustader
Ingredients
- 180 g Annas basmix
- 125 g smör*
- 3-4 msk vatten
Fyllning:
- ca. 300 g mandelmassa*
- ca. 3 dl vispbar grädde*
- kardemumma
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Arbeta ihop mjöl och kallt smör till en smulig massa i en matberedare med kniv.
- Tillsätt lite vatten i taget tills det formas en deg.
- Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen i 15 minuter.
- Dela degen i bitar och tryck ut dem i små formar, gärna av silikon. Ställ kallt i ca 1 timme.
- Grädda krustaderna på ett galler i nedre delen av ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.
- Stjälp sedan ut krustaderna medan de är varma och låt svalna på galler.
Fyllning:
- Rör ihop mandelmassan med lite av grädden till en krämig fyllning. Smaka av med kardemumma.
Servering:
- Fyll krustaderna med mandelfyllningen och toppa med vispad grädde. Strö slutligen lite kardemumma eller mandelflarn på toppen.