Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Alltid Aktiv

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Semmelkrustader

Glutenfria krustader
De här spröda och krispiga krustaderna är fyllda med mandelmassa och grädde vilket gör att de påminner om semlor. Receptet är naturligt glutenfritt och går enkelt att göra mjölkfritt/vegansk med växtbaserade mejeriprodukter.
Cuisine Annas Basmix
Cook Time 1 hour 30 minutes
Servings 40 krustader
Author Anna Winér

Ingredients

  • 180 g Annas basmix
  • 125 g smör*
  • 3-4 msk vatten

Fyllning:

  • ca. 300 g mandelmassa*
  • ca. 3 dl vispbar grädde*
  • kardemumma

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instructions

  • Arbeta ihop mjöl och kallt smör till en smulig massa i en matberedare med kniv.
  • Tillsätt lite vatten i taget tills det formas en deg.
  • Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen i 15 minuter.
  • Dela degen i bitar och tryck ut dem i små formar, gärna av silikon. Ställ kallt i ca 1 timme.
  • Grädda krustaderna på ett galler i nedre delen av ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.
  • Stjälp sedan ut krustaderna medan de är varma och låt svalna på galler.

Fyllning:

  • Rör ihop mandelmassan med lite av grädden till en krämig fyllning. Smaka av med kardemumma.

Servering:

  • Fyll krustaderna med mandelfyllningen och toppa med vispad grädde. Strö slutligen lite kardemumma eller mandelflarn på toppen.
Print Recipe