Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Alltid Aktiv

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Sirapsfrallor

Fluffiga och mjuka glutenfria frallor
Frallorna är både naturligt glutenfria, äggfria, nötfria och mjölkfria (om du väljer mjölkfritt smör). Frallorna blir extra fluffiga om du använder en sirap med sockerarter, jästen förbrukar nämligen socker under jäsningsprocessen.
Cuisine Annas Basmix
Cook Time 1 hour 30 minutes
Servings 9 frallor
Author Anna Winér

Ingredients

  • 30 g färsk jäst
  • 60 g smör*
  • 3,5 dl vatten
  • 0,5 dl sirap*
  • 350 g Annas basmix
  • 1 msk psylliumhusk
  • 3 krm salt
  • 3 krm hjorthornssalt
  • 9 g softbake (kan uteslutas)

*Välj klassiska ingredienser eller växtbaserat matfett och valfri sirap efter behov.

Instructions

  • Smula ner jästen i en degbunke.
  • Värm smör, vatten och sirap till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål innan du tillsätter dem i vätskan. Använde du softbake blir frallorna extra mjuka, men det är inget måste.
  • Arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter.
  • Forma den kletiga degen till 9 frallor med fuktade händer eller med en oljad sked. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Täck frallorna med plastfolie och bakduk. Ställ in plåten i ugnen och tänd lampan. Låt sedan frallorna jäsa i 1 timme. Du kan även placera plåten på valfri plats som är ca 25 grader.
  • Ta ut plåten ur ugnen och värm den till 225 grader. Grädda sedan frallorna i nedre delen av ugnen i ca 10-12 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.
Print Recipe