
Sirapsfrallor
Ingredients
- 30 g färsk jäst
- 60 g smör*
- 3,5 dl vatten
- 0,5 dl sirap*
- 350 g Annas basmix
- 1 msk psylliumhusk
- 3 krm salt
- 3 krm hjorthornssalt
- 9 g softbake (kan uteslutas)
*Välj klassiska ingredienser eller växtbaserat matfett och valfri sirap efter behov.
Instructions
- Smula ner jästen i en degbunke.
- Värm smör, vatten och sirap till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål innan du tillsätter dem i vätskan. Använde du softbake blir frallorna extra mjuka, men det är inget måste.
- Arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter.
- Forma den kletiga degen till 9 frallor med fuktade händer eller med en oljad sked. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Täck frallorna med plastfolie och bakduk. Ställ in plåten i ugnen och tänd lampan. Låt sedan frallorna jäsa i 1 timme. Du kan även placera plåten på valfri plats som är ca 25 grader.
- Ta ut plåten ur ugnen och värm den till 225 grader. Grädda sedan frallorna i nedre delen av ugnen i ca 10-12 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.