
Snickerskladdkaka
Ingredients
- 350 g Annas basmix
- 350 g smör*
- 2,5 dl vatten
- 7 dl socker*
- 3 dl kakao
Topping:
- ca. 6 dl salta jordnötter
- 6 dl jordnötssmör
- 600 g choklad*
- 1,5 dl grädde*
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Smält smöret i en stor kastrull.
- Stäng av värmen och rör i övriga ingredienser till en slät smet.
- Klä en form som är ca 25,5×35,5 cm med bakplåtspapper. Häll sedan ner smeten i formen.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten och fast i kanterna.
- Ta ut och låt svalna i rumstemperatur. Låt sedan stå i kylskåp i ca 1-2 timmar innan servering.
Topping:
- Blanda ner jordnötterna i jordnötssmöret och fördela smeten över den kalla kladdkakan.
- Värma upp grädden i en kastrull och tillsätt chokladen. Rör till en slät och glansig smet.
- Ta bort kastrullen från värmen och bred ut smeten över jordnötsfyllningen.