
Snickerstårta
Ingredients
Botten:
- 180 g Annas mjukismix
- 60 g potatismjöl
- 2 msk kakao
- 180 g socker*
- 4 g bikarbonat
- 1 msk äppelcidervinäger
- 45 g neutral olja
- 175 g kokande vatten
Fyllning:
- 150 g smör*
- 2 dl florsocker*
- 2 dl jordnötssmör
- 2 tsk hett vatten
Kola:
- 1 dl mjölk*
- 0,75 dl jordnötssmör
- 2,5 msk sirap*
- salt efter smak
Montering:
- salta jordnötter
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
Botten:
- Värm ugnen till 175 grader och klä en form som är ca 20 cm i diameter.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål och de blöta i en annan.
- Häll ner vätskan bland de torra ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda näst längst ner i ugnen i ca 20-30 minuter. Känn med en sticka, den ska vara torr. Grädda inte längre än så för då kan kakan bli seg.
- Vänd upp tårtbottnen på ett galler med bakplåtspapper mellan. Låt den svalna något och täck den sedan med formen. Dela den på tjockleken när den är helt sval.
Fyllning:
- Vispa smör och florsocker luftigt i en bunke. Tillsätt jordnötssmör samt vatten och och vispa ihop till en slät kräm.
Kola:
- Koka upp ingredienserna och låt sjuda ca 0,5-1 minut tills det blivit en tjock kola. Rör hela tiden och tag sedan av från värmen och låt svalna.
Montering:
- Varva bottnarna med fyllningen och kola. Toppa med mer fyllning och hackade nötter.