Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Alltid Aktiv

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Strejkkaka

Glutenfri chokladkaka med kokos
Den här mjuka chokladkakan med kokosglasyr är naturligt glutenfri, äggfri och mjölkfri (välj växtbaserat smör i glasyren). Du gör den även enkelt sockerfri med sötning som ersätter strösocker och florsocker 1:1.
Cuisine Annas Mjukismix
Cook Time 1 hour
Servings 8
Author Anna Winér

Ingredients

  • 150 g Annas mjukismix
  • 60 g potatismjöl
  • 3 msk kakao
  • 180 g socker*
  • 4 g bikarbonat
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 45 g neutral olja
  • 175 g kokande vatten

Glasyr:

  • 3 dl florsocker*
  • 1 msk kakao
  • 4 msk smör*
  • 1,75 dl starkt kaffe
  • 2 dl riven kokos

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instructions

  • Värm ugnen till 175 grader och klä en form som är ca 20 cm i diameter.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål och de blöta i en annan.
  • Häll ner vätskan bland de torra ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en slät smet.
  • Häll smeten i formen och grädda näst längst ner i ugnen i ca 20-30 minuter. Känn med en sticka, kakan får gärna vara lite lite kladdig. Grädda inte längre än så för då kan kakan bli seg.
  • Låt kakan svalna något och vänd sedan upp den på ett galler med bakplåtspapper mellan.

Glasyr:

  • Koka hastigt upp alla ingredienserna i en kastrull.
  • Bred den varma glasyren över den ljumna kakan och låt sedan svalna helt.
Print Recipe