Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Alltid Aktiv

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Twixkakor

Glutenfria Twixkakor
De här glutenfria spröda mördegskakorna med kola och choklad påminner om Twix. Tänk på att välja glutenfria kolor i receptet. Välj även mjölkfritt smör och choklad samt sockerfri sötning så blir kexen både glutenfria, mjölkfria/veganska och utan tillsatt socker.
Cuisine Annas Basmix
Cook Time 1 hour
Servings 100 kakor
Author Anna Winér

Ingredients

Mördegskakor:

  • 350 g Annas basmix
  • 1,75 dl florsocker*
  • 225 g smör*

Kola:

  • 500 g mjuka kolor*
  • 4 msk mjölk*

Chokladtopping:

  • 200 g choklad*
  • 2 tsk olja
  • flingsalt

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instructions

Mördegskakor:

  • Mixa ingredienser i en matberedare.
  • Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och stansa ut cirklar.
  • Täck kexen med plast och kyl i 30 minuter.
  • Lägg kexen på plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 20-30 minuter. Låt svalna på plåtarna.

Kola:

  • Smält kolorna med mjölken i en kastrull på medelvärme under omrörning.
  • Låt kolasmeten svalna något innan du klickar ut den på kakorna.
  • Kyl kakorna.

Chokladtopping:

  • Smält choklad med olja. Låt svalna något.
  • Ta ut kakorna från kylen och klicka lite choklad på varje.
  • Garnera med flingsalt och kyl tills chokladen stelnat.
  • Förvaras i kylen.
Print Recipe