Twixkakor
Glutenfria TwixkakorDe här glutenfria spröda mördegskakorna med kola och choklad påminner om Twix. Tänk på att välja glutenfria kolor i receptet. Välj även mjölkfritt smör och choklad samt sockerfri sötning så blir kexen både glutenfria, mjölkfria/veganska och utan tillsatt socker.
Servings 100 kakor
Ingredients
Mördegskakor:
- 350 g Annas basmix
- 1,75 dl florsocker*
- 225 g smör*
Kola:
- 500 g mjuka kolor*
- 4 msk mjölk*
Chokladtopping:
- 200 g choklad*
- 2 tsk olja
- flingsalt
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
Mördegskakor:
- Mixa ingredienser i en matberedare.
- Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och stansa ut cirklar.
- Täck kexen med plast och kyl i 30 minuter.
- Lägg kexen på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 20-30 minuter. Låt svalna på plåtarna.
Kola:
- Smält kolorna med mjölken i en kastrull på medelvärme under omrörning.
- Låt kolasmeten svalna något innan du klickar ut den på kakorna.
- Kyl kakorna.
Chokladtopping:
- Smält choklad med olja. Låt svalna något.
- Ta ut kakorna från kylen och klicka lite choklad på varje.
- Garnera med flingsalt och kyl tills chokladen stelnat.
- Förvaras i kylen.