Vaniljbullekaka

Glutenfri kaka med vaniljkräm
Om du slår ihop vaniljbullar med sockerkaka blir resultatet den här enkla mjuka vaniljkakan med vaniljkräm. Receptet är naturligt glutenfritt och äggfritt. Välj även mjölkfritt smör och växtbaserad mjölk så passar kakan de allra flesta.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 8 bitar
Författare Anna Winér

Ingredienser

Vaniljkräm:

  • 2 dl mjölk*
  • 1-1,5 msk potatismjöl
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 2 msk sirap*
  • 4 tsk smör*

Kaka:

  • 75 g smör*
  • 1 dl socker*
  • 1,25 dl mjölk*
  • 110 g Annas mjukismix

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

Vaniljkräm:

  • Sjud mjölk, potatismjöl och vaniljpulver under omrörning tills det tjocknar. Tag av från plattan och rör i sirap och smör.
  • Låt svalna och kyl sedan.

Kaka:

  • Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
  • Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Grädda inte kakan för länge, då kan den bli seg. Låt kakan svalna i formen.
  • Pensla gärna kakan med smält svalt smör och strö över socker.
  • Gör sedan hål i kakan och fyll med kall vaniljkräm.
Skriv ut receptet