
Vaniljbullekaka
Ingredients
Vaniljkräm:
- 2 dl mjölk*
- 1-1,5 msk potatismjöl
- 1 nypa vaniljpulver
- 2 msk sirap*
- 4 tsk smör*
Kaka:
- 75 g smör*
- 1 dl socker*
- 1,25 dl mjölk*
- 110 g Annas mjukismix
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
Vaniljkräm:
- Sjud mjölk, potatismjöl och vaniljpulver under omrörning tills det tjocknar. Tag av från plattan och rör i sirap och smör.
- Låt svalna och kyl sedan.
Kaka:
- Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
- Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
- Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Grädda inte kakan för länge, då kan den bli seg. Låt kakan svalna i formen.
- Pensla gärna kakan med smält svalt smör och strö över socker.
- Gör sedan hål i kakan och fyll med kall vaniljkräm.