
Vaniljkaka med sylt
Ingredients
- 75 g smör*
- 1 dl socker*
- 1,25 dl mjölk*
- 110 g Annas mjukismix
- sylt*
Glasyr:
- 1,5 dl florsocker*
- ca. 1 msk vatten
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
- Tillsätt övriga ingredienser (utom sylten) och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
- Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter. Ringa i sylt och vänt runt något med en kniv så att sylten blandar sig något med smeten.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna i formen innan servering.
Glasyr:
- Rör ihop florsocker och lite vatten i taget. Ringla glasyren över den svala kakan.