
Vaniljrutor
Ingredients
Deg:
- 350 g Annas basmix
- 1,75 dl florsocker*
- 225 g smör*
Fyllning:
- 4 dl mjölk*
- 2-3 msk potatismjöl
- 1 tsk vaniljpulver
- 6 msk sirap*
- 2,5 msk smör*
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
Deg:
- Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare tills de precis går samman till en deg.
- Klä en form som är ca 20×30 cm med bakplåtspapper och tryck ut hälften av degen i botten.
Fyllning:
- Sjud mjölk och potatismjöl i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i vaniljpulver, sirap och smör. Låt svalna något.
- Häll fyllningen över degen i formen och smula resterande deg över.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-40 minuter på 175 grader tills den fått en fin gyllene färg.
- Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar och serverar.