Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Alltid Aktiv

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Vaniljrutor

Glutenfria vaniljrutor
Vaniljhjärtan fast som enkla rutor är alltid populärt! Dessa godbitarna är naturligt glutenfria tack vare Annas basmix. Välj även mjölkfria mejeriprodukter och sockerfri sötning (som ersätter florsockret och sirapen 1:1) så blir de även veganska och utan tillsatt socker.
Cuisine Annas Basmix
Cook Time 40 minutes
Servings 24 rutor
Author Anna Winér

Ingredients

Deg:

  • 350 g Annas basmix
  • 1,75 dl florsocker*
  • 225 g smör*

Fyllning:

  • 4 dl mjölk*
  • 2-3 msk potatismjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 6 msk sirap*
  • 2,5 msk smör*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instructions

Deg:

  • Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare tills de precis går samman till en deg.
  • Klä en form som är ca 20×30 cm med bakplåtspapper och tryck ut hälften av degen i botten.

Fyllning:

  • Sjud mjölk och potatismjöl i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i vaniljpulver, sirap och smör. Låt svalna något.
  • Häll fyllningen över degen i formen och smula resterande deg över.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-40 minuter på 175 grader tills den fått en fin gyllene färg.
  • Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar och serverar.
Print Recipe